MIN NOVEMBER

Mine fire uker på AiR på Rauland leste du kanskje om i forrige innlegg? Nå har jeg vært hjemme en måned og mye har skjedd!

På Rauland hadde jeg bare meg selv. Det var ingen sak å ta hensyn til kroppens signaler og hvile når det passet den, trene når det passet den osv. Nå er jeg hjemme og har ikke lenger bare meg! Men du verden så deilig det er! Jeg nyyyter å være hjemme med mann og sønn i huset! Rett rundt hjørnet har jeg både barn, svigerbarn og barnebarn. Bare Erik og Marthe er langt unna….

Kroppen samarbeider ikke helt med hodet. Jeg øver daglig på å gjøre som den sier! Vil så gjerne være i form! Samtidig vil jeg gjerne komme ajour i quiltestua, ha tid til familien, trene, forberede jul osv…. Derfor blir ikke alle dager like. Jeg må faktisk slappe av/hvile litt hver dag. Og det hender jeg må droppe en planlagt treningstime fordi jeg kjenner at det vil ødelegge resten av dagen og kanskje neste også. Min timeplan forandrer seg med andre ord ofte!

PB030287

         Noen dager etter hjemkomsten var jeg med på kurs i Candy wrap i quiltelaget vårt her i Halden. Jeg kom et stykke, men er ikke ferdig enda….

En uke etter “hjemkomsten” ble jeg mormor til lille, flotte Alfred! Så nå er jeg både mormor og farmor og nyyyter det!

Jeg har også fått quiltet en del. Her følger bilder av noen av arbeidene.

Utloddningsteppe sydd av Quilterne på fortet.

PB110290    PB110291

Katteteppe sydd av Vibeke Kristiansen

PB120299    PB120300

Veggteppe/duk sydd av Anne Britt Sjøberg

PB180305    PB180307

Teppe sydd av Turid Palm Johansen

PB190311   PB190312

Teppe sydd av Kari Bjørnåbakk

PC020316   PC020317

Dette var noen smakebiter! Jeg har også vært på kurs med Helle Løvenskjold og lært å sy perfekte stjerner! Har foreløpig bare sydd to, men det skal bli et teppe etterhvert…. Stjernen heter Lemoyne Star og blir sydd på en enkel måte med hjelp av en linjal med samme navn. Her er mine to stjerner…

PC050320

Vi har også hatt julemøte i quiltelaget der jeg var en av de som hadde ansvar for noe til kaffen. Sarpsborg quiltelag var også invitert, og Helle Løvenskjold kåserte. Jeg hadde med meg Sukkerkringler som falt i smak hos mange. Og de ser gode ut da! Sånn i all beskjedenhet mener jeg….

PB180308    PB180309

Før og etter sukkerpynten! Her kommer oppskriften for de som vil prøve seg!

50 g gjær

100 g margarin

2 dl melk

2 dl kesam

1 egg

3 ss sukker

1/3 ts salt

1/3 ts hornsalt

ca 600 g hvetemel

Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og tilsett melk og kesam og la væsken bli fingervarm. Hell den i bollen. Tilsett egg, sukker  og salt og visp til gjæren er oppløst. Bland hornsalt i melet og rør ca halvparten i deigvesken. La stå tildekket i ca 15 min. Bland inn resten av melet til deigen er smidig og myk. Del den i to deler, og del de igjen i 12. Rull pølser som du former som kringler/snurrer. La dem heve i ca 20 min før du steker dem ved 250 grader i ca 7 min. Avkjøl på rist. Før servering pensles de med smør og dyppes i sukker.

Som dere ser ligger jeg ikke bare på sofaen! Og jeg har flere gode dager enn dårlige Smilefjes Siste halvdel av november har jeg kost meg med å lage adventsgaver til voksne barn, og kalendergaver til barnebarn og yngstemann! Veldig koselig! Hjemmeboende sønn sørger også for å gi meg en adventskalender. Han må gjøre noe for meg for å få åpne sin gave. Riktig så smart syns jeg!

PB290313    PB290314

Dette er adventsløperne som lå i esken de voksne fikk. Enklere kan det vel neppe gjøres…. Et stoffstykke i full bredde ble quiltet med buede linjer og noen pyntesømmer før noen stjerner ble applikert på.

Hm.. Dette ble et langt blogginnlegg! Skal se om jeg kan klare å skrive oftere og kortere i steden. Rart med det for tiden…. Mye er et ork! Men det er litt morsomt når jeg endelig klarer å sette meg ned med pc’enSmilefjes som blunker

En god adventstid ønskes dere der ute!

2 tanker om “MIN NOVEMBER

  1. Her var det jammen mye fint!Både håndarbeid og bakverk…Du er virkelig flink!Godt at det har vært flere gode enn dårlige dager siste måneden.Håper det fortsetter å bli sånn!Fortsatt god asventstid!

  2. Synes det øverste teppe ditt er veldig flott 🙂

    Og sukkerkringlene dine, jeg lager disse og kjenner ingen andre hittil :).
    Jeg fant oppskriften i et svenskt AltOmMat for 25-30 år siden og de er garantert vellykket,- om jeg da ikke glemmer meg og lar de steike i15 minutter …

Legg igjen en kommentar