Fangekasa

Mannen min sitter i styret for Fangekasa misjonssenter i Aremark. Der har de i våres pusset opp peisestua så den har blitt lys og fin. Jeg ble spurt om jeg kunne sy noe å henge på veggene. Noe med litt farger og innhold. Disse to bildene er det foreløpige resultatet. Det kommer vel ett eller to til etterhvert når inspirasjonen melder seg igjen

P7080040

P7080047

Jeg har ikke hatt noe mønster på disse teppene. De har først blitt til oppe i hodet før jeg har hatt en sånn “veien blir til mens du går”- prosess. Jeg har for det meste brukt longarm-maskinen I prosessen. Begge teppene består av nesten bare silkestoffer, litt bomull, flerfarget ullgarn, litt restegarn, tyll, perler og noe metallpynt.

Alle sirklene er uten sårkanter ut. Jeg har tråklet  og strammet rundt pappsirkler og presset kantene ned med strykejern. Pappen er fjernet. Så er de lagt I ønsket mønster på et silkestoff. Garn er lagt på, og vannoppløselig plast er nålet fast over alt sammen. Bakstykke og bordvatt er montert på quiltemaskinen før toppen har blitt lagt forsiktig på. Så har jeg quiltet på frihånd. Ramme rundt er også sydd på med longarmen. Jeg har brukt min Pfaff Creativ vision til å brodere tekst på begge bildene. Alle de små perlene er sydd på for hånd….

Her følger en del bilder fra prosessen. Og på Fangekasa ble de veldig fornøyde!

P5240001   P7080049

P7080050   P7080052

P7010025   P7020027

P7030030   P7080045

P7080044   P7030031

Teksten på Blomsterteppe er: “Jeg vet en deilig have der roser står i flor. De skapte Gud som gave for alle barn på jord.

På hjerteteppe er det skrevet “kjærlighet” med glassperler i midten. Rundt er det brodert bibelhenvisninger som peker på Guds kjærlighet.

2 tanker om “Fangekasa

  1. Det er så moro å gå inn her og se på alle de vakre tingene du gjør.
    Det å skrive hvor i bibelen du mener var en god ide.
    Du er utrolig flink.
    Ha en flott uke
    Nina

Legg igjen en kommentar