Konfirmasjonsgave

 P5070156                                                                                                                                 

                       En god venn av oss kom for en tid tilbake og spurte om hjelp til et lite veggteppe til datteren sin. Han ønsket seg et ganske lite teppe med bildet av henne og og ting hun liker å holde på med. Hun er veldig glad i blått, så det var en farge som skulle dominere.

Jeg må nok innrømme at jeg ikke var så veldig tent på oppgaven, men ba han sende over de bildene som var aktuelle.

Det ble nok et “veien-blir-til-mens-du-går” prosjekt…. Bilder skulle tilpasses og design bestemmes. Litt sukk og stønn og føling med tidsklemma….

P5070157         P5070158

Litt brodering med broderimaskinen og quilting med longarmen.

Til syvende og sist et morsomt prosjekt!

Hva konfirmanten syns om oppgaven vet jeg ikke noe om enda….

50-års gave

Det er utrolig hyggelig å bli invitert i selskap! Jubilanten sa for leeenge siden at hun ønsket seg en veske i svart og lilla. Hun liker farger, og lilla er en farge hun kler godt. Her begynner jeg med innpakningen som selvfølgelig er i lilla….P4130037

Jeg har et mønster fra Marit i MFJ-design til brodermaskinen. Det er egentlig et mønster på sminkepung i fire størrelser. Det ble mitt utgangspunkt!

P4130032

  P4130030

Først ble det en sminkepung i den nest største størrelsen. I lilla….. Deretter sydde jeg to av den nest minste til to utvendige lommer. I steden for å brette de i to ble det to lommer med oval form.

Jeg brukte svart babycord som ble en grei kontrast til alt det lilla. Jeg quiltet et stort stykke på longarmen først, og delte det opp slik det passet for meg etterpå. Noe mønster hadde jeg jo ikke, så dette var et sånn “veien blir til mens du går”-prosjekt!

P4130035

    P4130036

Innvendig ble det tre lommer på den ene siden, og en glidelåslomme på den andre. Jeg laget også et par fester for nøkler eller andre ting en vil feste. Bunnen er helt stiv for at den skal stå godt, og jeg har brukt dobbel bordvatt I selve vesken for at den ikke skal falle helt sammen.

P4130029

              P4130033

Her er et bilde av hele vesken fra hver sin side. En liten hjertepung er festet på den ene siden, og en liten engel på den andre.

Mona ble veldig fornøyd!