Kurs!

Hei til deg som titter innom! Og et riktig godt nytt år! Jeg skjønner det godt hvis du syns det går tregt her! For det gjør det jo……

Formen er ikke så veldig mye å skryte av for tiden. Å takle smerter har jeg blitt god på, og det takler jeg egentlig ganske greit. Kanskje fordi jeg ikke lenger husker hvordan det er uten? Kulda gjør sitt til at kroppen krangler og jeg hanglerTrist fjes

Det som ikke er fullt så enkelt er å godta at kroppen ikke klarer å henge med på det hodet vil! Om mandag var jeg på besøk i Fredrikstad Quiltelag. Der fikk jeg vist fram litt av det jeg kan tilby både av quilting og litt småvarer. Det var en hyggelig kveld!

Tirsdag morgen satte jeg nesa mot Kathrines Quiltestue i snøværet. Jeg hadde meldt meg på kurs for lenge side og akkurat denne morgenen angret jeg litt. Sliten etter mandagskvelden, men likevel lysten på å lære noe nytt!P1170028

Kurset var det Helle som sto for, og hun er jo en fabelaktig dame i seg selv! Og måten hun lærte oss å bruke Wing Clipper linjalen på var både enkel og morsom! På grunn av været kom jeg 40 min. senere til kurset enn planlagt. Satte Kathrine på saken og ønsket meg en stoffpakke i brune, blå og lyse stoffer.

P1170029       P1170030

Ble ikke dette en vakker pallet da? På bildet til høyre har jeg valgt stoffer til indre og ytre rammer også. Jeg ville ha et blått inntrykk på teppet mitt.

P1170031

Og dette er mønsteret jeg endte opp med. Jeg har begynt så smått, og så får vi se hva helgen vil bringe…

P1170032       P1170033

Stjernen til venstre sydde jeg på kurset. Nå har jeg tre store stjerner ferdig. På syrommet har jeg skåret ferdig til de seks melomstore stjernene. Dette er gøy! Og det blir helt perfekt! Og hvis dere så nøye på bildet med stoffer jeg skal bruke registrerte dere kanskje at det er både ruter og striper der. Det betyr at jeg har tatt et syvmilsskritt ut av comfort-sonen minSmilefjes som blunker Jeg liker at det ser ryddig ut, men nå prøver jeg! Plutselig en dag kommer det kanskje et bilde av det ferdige resultatet. Hei så lengeSmilefjes

Fredag!

                           DSC_0028

 

I dag kom min kjære hjem med denne nydelig blomsten til meg! En hyggelig start på helgenSmilefjes

Et par timer senere kjørte jeg han til bussen som skulle frakte han og et tyvetalls andre til Sverige for å gå Vasaloppet. Han var utstyrt med en innholdsrik kjølebag som skal holde han god og mett fram til start på søndag morgen.

Nå har jeg satt meg godt tilrette med data’n, tv, fyr i ovnen og ei god venninne og Wordfeud på mobilen….

Det har vært en aktiv uke i  Quiltestua! Det vil si så aktiv som min helse tillater…. Jeg har quiltet et fargerikt teppe for en kunde som heter Elin og kommer fra Sarpsborg. Her tror jeg det er en del KaffeFasett stoffer? Elin ønsket seg veldig et mykt og deilig bakstykke som var ganske elastisk. Stretch chenille i sort. En utfordrende jobb på en maskin der stoffene spennes opp på ruller. Noen frustrasjonen var det underveis, men syns sluttresultatet ble bra. Her ser dere noen bilder!

DSC_0024   DSC_0023

DSC_0026

Skikkelige gladfarger! Det er quiltet med et kant-til-kant-mønster som heter “Bomull”. Godt synlig på det nederste bildet som er tatt på baksiden. Rammen rundt er quiltet på frihånd etter mønsteret i  stoffet.

Det har også blitt noen “Tepper som varmer” denne uka. De skal dere få høre historien bak, og se bilder av senere.

Ha en fortsatt fin helg!

Godt nytt år!

Bybilde sydd av Mona Søderholm etter et mønster av Peggy.

Bybilde sydd av Mona Søderholm etter et mønster av Peggy.

 

Detalj av quiltingen .

Detalj av quiltingen .

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Selv om det kan se sånn ut har det ikke stått stille i quiltestua de siste ukene selv om det sikkert burde ha gjort det! Jeg har slitt med en vrien form for lungebetennelse helt siden september og har hatt utrolig lite energi…. I dag avslutter jeg nok en pencillinkur og håper på lettere dager framover!
Det er en stor glede å få lov til å sette nåla i de flotte teppene dere syr! Jeg er priviligert og fryder meg den tiden jeg orker å være der.
Her ser dere flotte tepper jeg har fått lov til å quilte i senere tid!

Nydelig teppe sydd over papir av Anne Britt Sjøberg.

Nydelig teppe sydd over papir av Anne Britt Sjøberg.

Detalj av quiltingen.

Detalj av quiltingen.

Detalj av quiltingen. Øverst er litt av den brede kanten rundt.

Detalj av quiltingen. Øverst er litt av den brede kanten rundt.

Slik ser kanten rundt ut fra baksiden av teppe.

Slik ser kanten rundt ut fra baksiden av teppe.

Dagens prosjekt i quiltestua

I går begynte jeg på dette fargerike, morsomme og håndsydde teppe for en kunde. Hun har holdt på med det i flere år og brukt masse stoffrester fra lang tid tilbake. Mens jeg syr mimrer jeg tilbake til ungene mine var små. Mange av stoffene er fra den gangen og jeg hadde mange av dem selv.

Kunden ønsker quilting i alle lyse felt. En del stopp og trådfesting blir det, men jeg tror resultatet vil bli bra. Blomstene kommer til å poppe litt ut av teppe når det er ferdig, og det vil gi en fin effekt.

Da gjenstår det bare å se om bildet kommer opp, eventuelt hvor mange ganger…..

Hei alle quiltevenner!

Velkommen til min blogg! Her skal du etterhvert få innsyn i mine dager i quiltestua. For dere som ikke kjenner meg kan jeg fortelle at jeg har en egen quiltestue i kjelleren hjemme. Der har jeg rommet fullt av en Millennium longarm quiltemaskin, en Pfaff creativ vision, og en Pfaff 4.0.

I tillegg til maskinene har jeg masse bøker, mønstre og stoffer til eget bruk. Jeg har også et utvalg av forskjellige typer vatt, bakstykkestoffer i dobbel bredde, noe sytilbehør og sytråd til longarmen.

Jeg elsker å holde på med alt fra quilting, sying, strikking, hekling, brodering, kortlaging til baking, matlaging mm. Så fort jeg har lært litt mere om administrering av bloggen skal det komme mere! Hm… Som å finne ut hvorfor teksten forandrer seg når jeg publiserer…???