Fangekasa

Mannen min sitter i styret for Fangekasa misjonssenter i Aremark. Der har de i våres pusset opp peisestua så den har blitt lys og fin. Jeg ble spurt om jeg kunne sy noe å henge på veggene. Noe med litt farger og innhold. Disse to bildene er det foreløpige resultatet. Det kommer vel ett eller to til etterhvert når inspirasjonen melder seg igjen

P7080040

P7080047

Jeg har ikke hatt noe mønster på disse teppene. De har først blitt til oppe i hodet før jeg har hatt en sånn “veien blir til mens du går”- prosess. Jeg har for det meste brukt longarm-maskinen I prosessen. Begge teppene består av nesten bare silkestoffer, litt bomull, flerfarget ullgarn, litt restegarn, tyll, perler og noe metallpynt.

Alle sirklene er uten sårkanter ut. Jeg har tråklet  og strammet rundt pappsirkler og presset kantene ned med strykejern. Pappen er fjernet. Så er de lagt I ønsket mønster på et silkestoff. Garn er lagt på, og vannoppløselig plast er nålet fast over alt sammen. Bakstykke og bordvatt er montert på quiltemaskinen før toppen har blitt lagt forsiktig på. Så har jeg quiltet på frihånd. Ramme rundt er også sydd på med longarmen. Jeg har brukt min Pfaff Creativ vision til å brodere tekst på begge bildene. Alle de små perlene er sydd på for hånd….

Her følger en del bilder fra prosessen. Og på Fangekasa ble de veldig fornøyde!

P5240001   P7080049

P7080050   P7080052

P7010025   P7020027

P7030030   P7080045

P7080044   P7030031

Teksten på Blomsterteppe er: “Jeg vet en deilig have der roser står i flor. De skapte Gud som gave for alle barn på jord.

På hjerteteppe er det skrevet “kjærlighet” med glassperler i midten. Rundt er det brodert bibelhenvisninger som peker på Guds kjærlighet.

Fredag!

                           DSC_0028

 

I dag kom min kjære hjem med denne nydelig blomsten til meg! En hyggelig start på helgenSmilefjes

Et par timer senere kjørte jeg han til bussen som skulle frakte han og et tyvetalls andre til Sverige for å gå Vasaloppet. Han var utstyrt med en innholdsrik kjølebag som skal holde han god og mett fram til start på søndag morgen.

Nå har jeg satt meg godt tilrette med data’n, tv, fyr i ovnen og ei god venninne og Wordfeud på mobilen….

Det har vært en aktiv uke i  Quiltestua! Det vil si så aktiv som min helse tillater…. Jeg har quiltet et fargerikt teppe for en kunde som heter Elin og kommer fra Sarpsborg. Her tror jeg det er en del KaffeFasett stoffer? Elin ønsket seg veldig et mykt og deilig bakstykke som var ganske elastisk. Stretch chenille i sort. En utfordrende jobb på en maskin der stoffene spennes opp på ruller. Noen frustrasjonen var det underveis, men syns sluttresultatet ble bra. Her ser dere noen bilder!

DSC_0024   DSC_0023

DSC_0026

Skikkelige gladfarger! Det er quiltet med et kant-til-kant-mønster som heter “Bomull”. Godt synlig på det nederste bildet som er tatt på baksiden. Rammen rundt er quiltet på frihånd etter mønsteret i  stoffet.

Det har også blitt noen “Tepper som varmer” denne uka. De skal dere få høre historien bak, og se bilder av senere.

Ha en fortsatt fin helg!

Flere bilder av ukas siste arbeider

Her er det tepper som har reist et stykke! Annas lille veggteppe er fra Bodø og det er Elisabeth i Polarquilt som har sydd det. Det er quiltet på frihånd.

De to andre har Anna fra et sted i trøndelag sydd. En nydelig duk med stjerner, og et sengeteppe som er laget av stoffprøver! Flotte begge to. Sengeteppet er quiltet med et mønster som heter popcorn. Duken er frihåndsquiltet.

Sommerdrøm i november

I dag har jeg gjort ferdig det håndsydde teppe med sekskanter. Da er det lett å drømme seg tilbake til sommeren! Et friskt og fint teppe med glade farger. En stor blomstereng!

Kontrasten til dagens andre prosjekt er stor. To adventskalender for en kunde. Jeg har brodert navn og tall med brodermaskinen. Nå er det klart for quilting i helgen.