MIN NOVEMBER

Mine fire uker på AiR på Rauland leste du kanskje om i forrige innlegg? Nå har jeg vært hjemme en måned og mye har skjedd!

På Rauland hadde jeg bare meg selv. Det var ingen sak å ta hensyn til kroppens signaler og hvile når det passet den, trene når det passet den osv. Nå er jeg hjemme og har ikke lenger bare meg! Men du verden så deilig det er! Jeg nyyyter å være hjemme med mann og sønn i huset! Rett rundt hjørnet har jeg både barn, svigerbarn og barnebarn. Bare Erik og Marthe er langt unna….

Kroppen samarbeider ikke helt med hodet. Jeg øver daglig på å gjøre som den sier! Vil så gjerne være i form! Samtidig vil jeg gjerne komme ajour i quiltestua, ha tid til familien, trene, forberede jul osv…. Derfor blir ikke alle dager like. Jeg må faktisk slappe av/hvile litt hver dag. Og det hender jeg må droppe en planlagt treningstime fordi jeg kjenner at det vil ødelegge resten av dagen og kanskje neste også. Min timeplan forandrer seg med andre ord ofte!

PB030287

         Noen dager etter hjemkomsten var jeg med på kurs i Candy wrap i quiltelaget vårt her i Halden. Jeg kom et stykke, men er ikke ferdig enda….

En uke etter “hjemkomsten” ble jeg mormor til lille, flotte Alfred! Så nå er jeg både mormor og farmor og nyyyter det!

Jeg har også fått quiltet en del. Her følger bilder av noen av arbeidene.

Utloddningsteppe sydd av Quilterne på fortet.

PB110290    PB110291

Katteteppe sydd av Vibeke Kristiansen

PB120299    PB120300

Veggteppe/duk sydd av Anne Britt Sjøberg

PB180305    PB180307

Teppe sydd av Turid Palm Johansen

PB190311   PB190312

Teppe sydd av Kari Bjørnåbakk

PC020316   PC020317

Dette var noen smakebiter! Jeg har også vært på kurs med Helle Løvenskjold og lært å sy perfekte stjerner! Har foreløpig bare sydd to, men det skal bli et teppe etterhvert…. Stjernen heter Lemoyne Star og blir sydd på en enkel måte med hjelp av en linjal med samme navn. Her er mine to stjerner…

PC050320

Vi har også hatt julemøte i quiltelaget der jeg var en av de som hadde ansvar for noe til kaffen. Sarpsborg quiltelag var også invitert, og Helle Løvenskjold kåserte. Jeg hadde med meg Sukkerkringler som falt i smak hos mange. Og de ser gode ut da! Sånn i all beskjedenhet mener jeg….

PB180308    PB180309

Før og etter sukkerpynten! Her kommer oppskriften for de som vil prøve seg!

50 g gjær

100 g margarin

2 dl melk

2 dl kesam

1 egg

3 ss sukker

1/3 ts salt

1/3 ts hornsalt

ca 600 g hvetemel

Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og tilsett melk og kesam og la væsken bli fingervarm. Hell den i bollen. Tilsett egg, sukker  og salt og visp til gjæren er oppløst. Bland hornsalt i melet og rør ca halvparten i deigvesken. La stå tildekket i ca 15 min. Bland inn resten av melet til deigen er smidig og myk. Del den i to deler, og del de igjen i 12. Rull pølser som du former som kringler/snurrer. La dem heve i ca 20 min før du steker dem ved 250 grader i ca 7 min. Avkjøl på rist. Før servering pensles de med smør og dyppes i sukker.

Som dere ser ligger jeg ikke bare på sofaen! Og jeg har flere gode dager enn dårlige Smilefjes Siste halvdel av november har jeg kost meg med å lage adventsgaver til voksne barn, og kalendergaver til barnebarn og yngstemann! Veldig koselig! Hjemmeboende sønn sørger også for å gi meg en adventskalender. Han må gjøre noe for meg for å få åpne sin gave. Riktig så smart syns jeg!

PB290313    PB290314

Dette er adventsløperne som lå i esken de voksne fikk. Enklere kan det vel neppe gjøres…. Et stoffstykke i full bredde ble quiltet med buede linjer og noen pyntesømmer før noen stjerner ble applikert på.

Hm.. Dette ble et langt blogginnlegg! Skal se om jeg kan klare å skrive oftere og kortere i steden. Rart med det for tiden…. Mye er et ork! Men det er litt morsomt når jeg endelig klarer å sette meg ned med pc’enSmilefjes som blunker

En god adventstid ønskes dere der ute!

MIN OKTOBER

2.oktober satte jeg meg i bilen og kjørte til AiR i Rauland. Ikke akkurat verdens navle, men et vakkert sted oppi “dalom”.  Her skulle jeg tilbringe de neste fire ukene! Langt unna familien, venner og alt som er kjent og kjært…. Klumpen i halsen var stor ved ankomst til dette vakre stedet!

               PA040002

Et drøyt år med skranglete helse skulle jeg nå prøve å gjøre noe med! Et fantastisk team sto klare til å ta imot meg og 16 andre i blå gruppe.

               PA300286

Liv, Venke, Tellef, Guri, Jorunn og Guro ønsket oss bare det beste! Men du verden så mange utfordringer det ble underveis. Det ble tøffe uker både mentalt og fysisk! De trykket på mange knapper der mange av dem var ukjente for meg! Jeg har tenkt mye, grått noen tårer, ledd mye, strikket og sydd mye, gått fine turer i vakker natur, knyttet nye vennskapsbånd, utfordret meg selv, og i det hele tatt hatt et utfordrende men fint opphold!

DSC_0083     PA140076

DSC_0084     DSC_0092

PA040017     PA140075

       PA170089                     PA170092

PA090050     PA180140

PA090051    PA240198

PA290269   PA290272

Dette er noen bilder som viser litt av hva jeg har opplevd i oktober. Jeg er ikke friskmeldt etter dette oppholdet, men jeg har lært mye om hvordan jeg kan leve et godt liv hvis jeg gjør noen grep i hverdagen min! Jobben begynner nå når jeg er hjemme igjen. Jeg må si fra meg en del av det jeg tror/føler/mener jeg må gjøre. Det må være slutt på “snill pike syndromet”. Høres kanskje drastisk ut? Det er ikke det! Jeg må bare begynne å ta mere hensyn til meg selv og familien min! Jeg er utrolig heldig som har en familie jeg er veldig glad i! Og en familie som er glad i meg tilbake! Gode venner har jeg også. De stiller opp når jeg trenger dem selv om jeg ikke er like sosial som før…. Heldige meg! Nå skal min nye hverdag begynne. Dette er første skritt på veien! Jobben i quiltestua står og venter på meg. Jeg er klar! Skal bare rydde unna noen plikter først!

Har du tatt deg tid til å lese dette setter jeg pris på en kommentar….

Konfirmasjonsgave

 P5070156                                                                                                                                 

                       En god venn av oss kom for en tid tilbake og spurte om hjelp til et lite veggteppe til datteren sin. Han ønsket seg et ganske lite teppe med bildet av henne og og ting hun liker å holde på med. Hun er veldig glad i blått, så det var en farge som skulle dominere.

Jeg må nok innrømme at jeg ikke var så veldig tent på oppgaven, men ba han sende over de bildene som var aktuelle.

Det ble nok et “veien-blir-til-mens-du-går” prosjekt…. Bilder skulle tilpasses og design bestemmes. Litt sukk og stønn og føling med tidsklemma….

P5070157         P5070158

Litt brodering med broderimaskinen og quilting med longarmen.

Til syvende og sist et morsomt prosjekt!

Hva konfirmanten syns om oppgaven vet jeg ikke noe om enda….